משחקיות בעסקים: איך להפוך את המשימות בעסק למהנות?

לאן המשחקיות הלכה לאיבוד?

אחד הדברים היקרים שאבדו לנו בתוך העולם העסקי ההישגי הוא המשחקיות. לגשת לדברים מתוך חקירה וגילוי במקום מתוך התמקדות אובססיבית במטרה. גם אני איבדתי את זה, ככל שהעסק שלי גדל והתמלא ב"צריכים" התחלתי להימנע מעשיה ושכחתי שמה שחשוב הוא הדרך.

משחקיות היא היכולת להתמסר לחלוטין לפעולה – בין אם זו כתיבת תוכן לרשתות, בניית מוצר או אפילו כתיבת המאמר הזה – מתוך התנסות, חקירה ואפילו הנאה, ולא מתוך הכרח. 

ממשימה משעממת לחוויה מהנה

ביל גייטס סיפר פעם איך הפך את שטיפת הכלים למשהו מהנה: הוא מיין את הסכו"ם והכלים בכל פעם אחרת. במקום להתמקד בתוצאה (כלים נקיים), הוא התמקד בחוויה עצמה והפך לנוכח וסקרן.

מה המתכון להפיכת הכרח להנאה?

כדי שמשימות הכרחיות בעסק (מישהי אמרה שיווק?) יהפכו למהנות, דרושים שני מרכיבים:

  1. תבנית מהנה – ארגז חול עם כל המשחקים האהובים עליך.
  2. ניסוי במקום מטרה – לגשת לארגז החול ולשחק, לחקור ולגלות דברים חדשים.

איך זה יתבטא בעסק שלך?

יצירת תבנית

המפתח הוא ליצור תבנית ספציפית ותחומה בכללים שאת קבעת, המאפשרת משחקיות וחקירה.

אם אני אבקש ממך לכתוב בכל יום ראשון פוסט על התחום שלך, יהיה לך מאד קשה להתחיל ובטח להתמיד.

אבל אם אני אבקש ממך לכתוב בכל יום ראשון פוסט על משהו אחד שלמדת השבוע בתחום שלך בפסקה אחת, תהיה לך מסגרת ברורה בתוכה תוכלי לשחק.

אז במקום: "אכתוב פוסט בכל יום ראשון כדי להגדיל את הקהל שלי"
נסי: "אכתוב בכל יום ראשון פסקה אחת על משהו שלמדתי השבוע"

או במקום: "אצלם בכל שבוע סרטון על קשיים שהקהל שלי מתמודד איתם"
נסי: "אצלם בכל שבוע סרטון של דקה שמציג את זווית אחת שלי על כל קושי"

תבניות נותנות למוח שלנו שקט ואז הוא יכול לשבת לשחק בתוך הארגז חול ולראות מה יצא. הכללים לא צריכים להיות מקוריים אלא רק ברורים לך ושבאמת מעניין אותך ליצור בתוכם.

ניסוי במקום מטרה

החוק הבסיסי בניסוי הוא שהתוצאה אינה ידועה מראש – וזה משחרר אותנו ממשקל הפחדים והציפיות. תחשבי על מדענית במעבדה: היא אחראית על בקרה, תיעוד ואיסוף נתונים. היא לא מתעסקת בתוצאה אלא בחקירה עצמה והתוצאה מתגלה בפניה.

החוק השני הוא שהניסוי תחום בזמן.

אז במקום לכתוב פוסט בכל יום ראשון על התחום שלך כדי להגדיל את הקהל שלך (מטרה),

לכתוב פוסט בכל יום ראשון על משהו שלמדת בתחום שלך בפסקה אחת למשך חודש ולראות מה יקרה (ניסוי).

התוצאות המפתיעות של גישת המשחק

ככל שתתמקדי בחוויה ובניסוי שאת עורכת – ולא במטרה הסופית – את תיגשי לאותן פעולות אחרת, הפחדים ירגעו והיצירתיות וההנאה יגברו. ייפתח בפנייך עולם של אפשרויות שלא היה קיים כשהסתכלת רק על התוצאה.

וכן, תוצאות הן חשובות. אנחנו רוצות להביא עוד לקוחות, להרוויח עוד כסף, להתקדם. אבל הגילויים המשמעותיים בעסק לא מתרחשים כשהכל צפוי. הם מתרחשים מתוך התמסרות ללא נודע, מתוך הנאה ועונג, ומתוך בניית מערכת שעובדת בעסק.

מוכנה לאתגר משחקי?

צרי לעצמך תבנית עסקית משחקית שתתמסרי אליה במהלך שבועיים או חודש.

שני כללים חשובים:

  1. וודאי שהתבנית ספציפית וברורה לך.
  2. התמקדי בהתנסות ולא בתוצאה – המטרה היא לחזק את שרירי החשק בעסק שלך.

הפוסט עזר לך? אפשר לשתף הלאה!

תמונה של   שרון סער

שרון סער

מלווה עסקית, אשת תכנון מהלב. מתרגשת מלגרום לדברים לקרות! מומחית לזום אאוט ובנייה מחודשת, זיהוי פלונטרים ופתירתם. מאמינה שהסוד להצלחה עסקית טמון בניהול עצמי קשוב ורגיש שמחבר בין הלב לפרקטיקה.

המאמר עזר לך?
אפשר לשתף הלאה!

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך

מוצר חינמי בעסק: האם חייב? כדאי? ואיך לעשות את זה נכון

בעידן הדיגיטלי, מוצרים חינמיים הפכו לאסטרטגיה שיווקית נפוצה. אך האם זהו המהלך הנכון עבור כל עסק ובפרט העסק שלך? במאמר הבא אעזור לך להבין את היתרונות, החסרונות, והדרכים החכמות ליצור מוצר חינמי. מנגינת העבר: מה השתנה? זוכרת את הימים בהם להקה שהערצנו הוציאה אלבום חדש וחיכינו ליד הרדיו כדי להקליט

לקריאה »

האם הרשתות החברתיות הורסות את החיים שלנו? לעבור מהתמכרות למודעות

היי, אני שרון ואני מכורה. 6 שעות. זה הזמן הממוצע שאני נמצאת ברשתות החברתיות. 6 שעות ביום שזה 42 שעות בשבוע שזה כמעט שתי יממות בשבוע. בהתמכרות כמו בהתמכרות אני יודעת שזו בריחה ממשהו אחר ואני יודעת שאני לא היחידה שמכורה. אז אני רוצה לשתף אותך בהתמודדות שלי עם הרשתות

לקריאה »

איך לזוז ממרחב של התנגדות למרחב של עשיה?

בעידן הנוכחי, שבו תרבות ה"מרגיש לי" שולטת, רבים מאיתנו מתקשים למצוא את האיזון הנכון בין הקשבה לרגשות לבין פיתוח משמעת עצמית. במאמר הבא אבחן את היחסים המורכבים בין רגשות ומשמעת, ואציע דרכים מעשיות לפיתוח משמעת עצמית בריאה שאינה מתעלמת מהקול הפנימי שלנו. אם אתם מעדיפים לשמוע על פני לקרוא, מוזמנים

לקריאה »

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמה לניוזלטר

רוצה לקבל היישר למייל כלים שיעזרו לך להתנהל חכם, קשוב ללב ואפקטיבי יותר בעסק? אני שולחת הכי הרבה פעם בשבוע, הכי מעט פעם בחודש. ניתן להסיר את עצמך בכל עת.