איך לערוך צילומי תדמית לעסק ולהישאר בחיים

בשנת 2021 נדמה שמצופה מכולנו להפוך לדוגמניות פינטרסט עם סביבה מדליקה, איפור מהמם וסטיילינג מקורי. אבל האם זה מייצג את המציאות הנוכחית שלנו? איך להתמודד עם הפער וטיפים לצילומי תדמית במיוחד לאינטרוברטיות.

צילומי תדמית הם אחד השלבים המאתגרים שכל בעלת עסק עוברת בדרך ההתפתחות העסקית שלה. למה מאתגר? כי גם לעמוד במרכז אור הזרקורים, גם להתמודד עם נראות וגם לקחת צעד קדימה בעסק יכולים להציף המון תחושות ופחדים ישנים. זהו מפגש עם הילדה הפנימית של כל אחת מאיתנו שמעלה ביישנות ואף מובכות אך גם יכולה להעלות שמחה והתלהבות. צילומי תדמית אמנם יכולים להיות כיפיים אם את אישה מוחצנת (אקסטרוברטית), אבל הם גם יכולים להיות מאתגרים אם את אישה מופנמת (אינטרוברטית), ובטח אם את מאמינה בדרך אחרת שהיא לא כמו כולן.

כאלה היו צילומי התדמית שלי כאינטרוברטית ביישנית וכמחזיקה בדעה שונה מהכלל. 

כל כך הרבה שאלות וקולות עלו וצפו: איך כדאי להצטלם? איך אני מראה את ה'אני' המקצועית דרך תמונה? מה זה אומר לשדר מקצועיות? מי מחליט מתי אני נראית מקצועית ומתי לא? האם בסופר אני מקצועית? האם כשאני שוטפת כלים אני מקצועית? כשאני צופה בנטפליקס? כשאני בפגישות עם לקוחות? כשאני מעבירה סדנה? האם היכולות שלי, שהופכות אותי למקצועית שאני, לא תמיד איתי? מי קובע מה הסטנדרט והאם הסטנדרט שלו הוא הסטנדרט שלי?

ואיך למען עצמי ולמען הלקוחות שלי אני מעבירה את מה שאני עושה והיכולות שלי דרך תמונה? 

וובכן, אנחנו לא צריכות להעביר את מה שאנחנו עושות דרך תמונה, אלא את מי שאנחנו. 

ליצור איזון משני צידי המצלמה

כאשר הלכתי לעשות את צילומי התדמית שלי שני דברים ברורים לי כמו תכנון שנתי: הראשון, אני רוצה להרגיש נינוחה וטבעית מול המצלמה. השני, אני רוצה להתבונן בתמונות לאחר שיצולמו ולראות אותי, את מי שאני ולא דמות של מישהי אחרת.

הכלל הראשון מוביל בהכרח לכלל השני בטבעיות וזרימה. אבל אז נתקעתי בכלל הראשון עם השאלה: האם מה שטבעי ונינוח עבורי נראה טוב בצילום? העין החדה שלי יודעת שכדי שיצאו צילומים איכותיים וטובים, על מנת שאני אראה במיטבי, כדאי לי להתאפר. לשפצר ולכסות מעט את העור הפגום. אבל הלב והמהות שלי יודעים שלהתאפר זה פשוט לא אני. 

אני לא מתאפרת בחיי היום יום שלי, ויעידו הלקוחות שפוגשות אותי בפגישות והמשתתפות בסדנאות שלי שגם שם לא התאפרתי. מגיל צעיר הייתה לי אג'נדה פנימית חזקה בנוגע לאיפור ולדרישה החברתית לשים צבע על הפנים שלי כדי מצד אחד להסתיר את מה שנחשב בעיני החברה לפגמים, ומצד שני להבליט את הפיצ'רים שנחשבים מצד החברה לאיכותיים. כשאף אחד לא עצר לשאול האם זה מתאים לי. כמובן שאני לא נגד איפור באופן כללי, אני פשוט לא מסכימה עם ההתניה החברתית שאיפור הוא הכרחי עבור נשים, אלא שכל אחת תבחר מה שנעים ונכון לה.

ואז נפל לי האסימון למה כל כך קשה לי עם הקונספט של להתאפר לכבוד הצילומים. אחד הערכים המהותיים בגישה שלי להתנהלות עסקית הוא להיות מי שאת באמת, למצוא את הקול הייחודי שלך ולבטא אותו בדרך העסקית שלך. והקול הייחודי שלי לא מאמין שאנחנו צריכות להיות אחרת ממי שאנחנו. כלומר, מי שנהנית ואוהבת להתאפר שתעשה זאת ותהנה, אבל מי שלא נהנית להתאפר, ממש איננה חייבת ואין זה מעיד דבר על האיכות שלה כאשת מקצוע.

אז החלטתי לא להתאפר. ובתמונות ניתן לראות את העור שלי חשוף ונקי באותנטיות.

אצל רבות מהלקוחות שלי אני נתקלת במחסום הצילומים. לרוב אלו יהיו הנשים היוצרות, המעט מופנמות או ביישניות, שמתמקדות בעשייה ובתוכן ולא בנראות, שיחוו מורכבות לשים את עצמן מול המצלמה. וכך נוצר מצב בו הרבה מהן נמנעות מלהראות את מי שהן ומתמקדות בלהציג בעיקר את העשייה שלהן, שחשובה לא פחות. אבל חיבור בין אנשים נוצר גם דרך נראות, וכשיש לך עסק של אישה אחת שעומדת לפניו, חשוב שיראו אותך בדרך שהכי טבעית ומתאימה לך.

5 טיפים להרגיש נינוחה וטבעית מול המצלמה

  1. עשי עבודה של קבלה עצמית לפני כן. יש דרך להגיע לאהבה עצמית והיא מתחילה קודם כל בקבלה עצמית מלאה כפי שאנחנו. עם הקפלים, הצלקות, השיערות הלבנות וכל מה שמושך את העין שלך שאת מסתכלת במראה. הדרך הכי טובה שאני מכירה לקבלה עצמית היא להודות לגוף שלי על היותו פעיל ומתפקד עבורי. להודות לכל איבר שהוא ממלא את תפקידו כמצופה. זה אולי נשמע מוזר ואף ירגיש מוזר בהתחלה כשתנסי, אבל ההתמקדות במה שיש ולא במה שאין מעלה את תחושת השלמות וההבנה שהגוף שלך נועד לשמחה וגאווה בדיוק כמו שהוא כרגע.
  2. תבחרי את הסטיילינג שמתאים לך ולאופי שלך. תמיד טוב ואפשרי להתייעץ עם סטייליסטית או אפילו חברה מבינת עניין בביגוד, אבל ככל שתבחרי בגדים, איפור ואקססוריז שקרובים ליום יום שלך, את תרגישי יותר נינוחה וטבעית מול המצלמה. נסי לשחק עם הבגדים הטבעיים שלך שאת אוהבת ומחמיאים לך וגם עם בגדים שיש לך שאת אוהבת ולא יוצא לך ללבוש. הצילומים זה תירוץ ללבוש אותם.
  3. תבחרי סביבה שנעים לך לשהות בה. היא יכולה להיות בחוץ או בפנים או גם וגם, אבל מה שחשוב שזו תהיה סביבה מוכרת שאת מרגישה בה בנוח ולא מרחב זר כמו סטודיו לצילום. כמובן שחשובים מאד גם התאורה והמרחב לבניית פריים טוב (שלזה כבר ידאג הצלם וגם הוא צריך להיות מישהו שנוח לך איתו), אבל חשוב מכל הוא שתרגישי בנוח על מנת שהנוכחות והייחודיות שבך תצא בתמונות ותורגש הלאה. 
  4. הביאי חברה טובה להעלאת המורל. חברה טובה יכולה לשנות את כל האווירה והדינימיקה בסט צילומים. חברה טובה יכולה להוציא ממך טבעיות שמישהו זר לא בהכרח יצליח. ומניסיון, גם מלא צחוקים בריאים. השתעשעו לפני כן מול המצלמה וגם מאחורי המצלמה, שחררו מוסכמות של איך צריך להיות והיו מי שאתן. ככל שתהנו כך תצא ממך ה'אני האמיתית' שלך מול המצלמה.
  5. שימי מוזיקה! תבחרי את המוזיקה שעושה לך שמח בלב, שגורמת לך להזיז את הגוף ולחייך. מוזיקה משחררת מקומות שכלים אחרים לא תמיד מצליחים.

ומה אם מתעוררים קולות ביקורתיים בראש?

קודם כל תבדקי של מי הקולות האלה? האם הם שלך או של מישהו אחר? התבונני בהם מהצד ותבחרי במה שנכון ומתאים לך יחד עם הפעלת בקרה על הצילומים בעין חוקרת מהצד מה אפשר לשפר.

כשהציפיות מבחוץ מתנגשות עם הרצונות בפנים זה יכול להיות מצב מאד מבלבל ואף מייאש. לכן, תתמקדי ברצונות ובציפיות שלך מהצילומים ולא בציפיות חברתיות, עסקיות או של קולות אחרים שאינם הקול שלך.

הפוסט עזר לך? אפשר לשתף הלאה!

Picture of   שרון סער

שרון סער

מלווה עסקית, אשת תכנון מהלב. מתרגשת מלגרום לדברים לקרות! מומחית לזום אאוט ובנייה מחודשת, זיהוי פלונטרים ופתירתם. מאמינה שהסוד להצלחה עסקית טמון בניהול עצמי קשוב ורגיש שמחבר בין הלב לפרקטיקה.

הפוסט עזר לך?
אפשר לשתף הלאה!

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמה לניוזלטר

קבלו היישר למייל השראה בנושאי התפתחות אישית ועסקית, יצירתיות והקשבה ללב. אני שולחת הכי הרבה פעם בשבוע, הכי מעט פעם בחודש. ניתן להסיר את עצמך בכל עת. ​