ידיעת הלמה שלך יכול לעזור לך בקבלת החלטות נכונות, בחירת מטרות מדויקות ושמירה על עקביות בעסק. איך ניתן לגלות את הלמה שלך? כלים לגילוי ותכנון סביב הלמה שלך

למה. שאלה אחת שמבטאת בתוכה עולם שלם. רובנו לא עוצרות במהלך חיינו לשאול את עצמנו למה אנחנו עושות את מה שאנחנו עושות. העצירה תקרה בדרך כלל בעתות משבר בחיפוש אחר תחושת משמעות. 

אני רואה את זה הרבה בליווים כשמישהי לבנות תכנית שנתית. מיד יש עיסוק באיך הדברים יקרו או מה המוצרים, שזה חשוב ומהותי, אבל באותה מידה ידיעת הלמה חשובה גם כן כי היא הבסיס לאיך נבחר לפעול בתכנית שלנו והאם נשמור על עקביות. הלמה הוא התכלית של העשייה שלנו, המנוע הפנימי שנותן לנו חשק להמשיך לפעול. 

כשאת עוצרת לחשוב למה בחרת דווקא בעיסוק שלך, את מגלה את הליבה, הכוונה והמשמעות של העשייה שלך. כך את יוצרת בסיס יציב לעקביות והתמדה בעסק, מתוכו תבני מוצרים שנכון לך למכור ותבטאי אותם בשיווק באופן שיבדל אותך מאחרות ויצור חיבור לקהל שלך.

בהרצאתו know your why, סיימון סינק מדבר על כך שאנשים לא רוכשים מאיתנו את מה שאנחנו מוכרות אלא הם רוכשים את למה אנחנו מוכרות. כשאנחנו משווקות דרך הלמה שלנו, נמשוך את קהל היעד הנכון לנו עבור העסק שלנו. מעבר לכך, השיווק הופך להיות ממטלה מעיקה לחלק טבעי בתנועה שלנו כי אנו פשוט מדברות את התפיסות והאמונות שלנו ואיך הן מתבטאות במה שאנו עושות. 

לגלות מה הלמה שלך, זה לא עניין של שאלה-תשובה וגמרנו. זהו תהליך שמצריך חקירה והתעמקות, במי את, מה מוביל אותך בחייך ומה גורם לך לתחושת סיפור ומשמעות.

למה לך לדעת למה

  1. החלטות מדויקות – מעבר ליתרון השיווקי הברור שהופך את השיווק והדיבור מול קהל לטבעי, יש הרבה יתרונות אחרים לידיעת הלמה. ראשית, ההתקרבות לעצמך, ללב ולמהות שלך. כשאת יודעת מה מניע אותך, כל החלטה שתקבלי וכל מטרה שתבחרי בה, תשרת מטרה עליונה יותר והיא לבטא את הלמה שלך בעולם. באופן טבעי ההחלטות שלך יהפכו ליותר מדויקות ונכונות עבורך. 
  1. שמירה על איזון – ברגעים של חוסר חשק היזכרות בלמה שלך ולמה זה חשוב לך תסב את תשומת הלב שלך למקום שיניע אותך בחזרה לעשייה. כן, זה עד כדי כך מהותי ופשוט. ידיעת הלמה והחיבור אליו היא המנוע שגורם לעסק ולעצמי להמשיך לפעול גם בתקופות מורכבות.
  1. עקביות והתמדה – כשאת יודעת את הלמה שלך קל יותר להיות עקבית ולהתמיד גם כשאת נתקלת במהמורות בדרך.  סיכויי ההצלחה יעלו וכך גם תחושת הערך העצמי.

איפה הלמה שלך מסתתר

אני זוכרת שאני התחלתי לחקור ולחפש את הלמה שלי. באופן לא מפתיע בכלל, גיליתי ניצוצות של הלמה בילדות שלי. לאחר מכן הלמה הופיע בכל מקום בו הייתי בעשייה שטבעית לי, סיפקה אותי ונתנה לי תכלית. 

בלמה שלי קיימת התפיסה שניתן לחיות חיים דרך חיבור ללב ולרצונות , לבטא את מי שאנחנו ולהרגיש סיפוק ומשמעות דרך העשייה שלנו. מילדות הייתה לי ידיעה פנימית חזקה כי באנו לכאן כדי ללכת אחרי הרצונות שלנו. אהבתי לסייע לאחרים לבטא את עצמם ונהניתי לקחת דברים אמורפיים כמו מחשבות ורעיונות ולבדוק איך אפשר להוריד אותם לקרקע לבטא אותם בפרקטיקה. 

בילדות אנחנו משתמשות ביכולות שיש לנו כדי לבטא את התשוקות שלנו. בבגרות, היכולות, הידע והכלים שרכשנו בדרך מתרחבים, וביטוי הלמה שלנו מתפתח לאפיקים שונים. משמע ללמה אחד יכולים להיות מגוון עיסוקים.

5 שאלות הכוונה למציאת הלמה שלך

  • מה אהבת לעשות שהיית ילדה? עשי טיול במורד ציר הזמן האישי שלך התבונני על עצמך כילדה. מה הדפוסים שחזרו על עצמם? באיזו עשייה תמיד נהנית ולמה? מה המרכיבים שהיו שם שנתנו תחושת סיפוק? בחיבור לילדה הפנימית שלך לתשוקות שהיו לך בילדות, ינוצר חיבור מחודש לעצמך שיכול להעיר את הלמה שלך.
  • איזו עשייה היום או בעבר, גורמת לך לאבד את תחושת הזמן? אומרים שהזמן טס שנהנים, לעיתים אולי בציניות, אך תחושת איבוד הזמן במהלך עיסוק מהנה היא אמיתית לגמרי. חפשי את העשייה בה את נמצאת בזרימה מלאה לחלוטין. בעשייה הזו את פועלת מתוך המשמעות שלך שממלאת אותך ויכולה למצוא שם יסודות ללמה שלך. 
  • מה את יכולה לעשות כדי להפוך את החיים של אנשים אחרים לטובים יותר? חלק מהלמה שלנו, ממה שמניע אותנו, הוא גם תחושת התרומה החברתית, הידיעה שאני לא רק משמעותית בחיים שלי עבור עצמי אלא משמעותית גם בחייהם של אנשים אחרים. אולי את משמחת? מקשיבה? מכילה? מטפלת? מעוררת השראה? מנהיגה? חיקרי איך במנוע שלך את מסייעת לאחרים ונהנית מזה.
  • על איזו עשייה לא תוותרי גם אם לא תקבלי עליה תשלום? בדרך כלל, אנחנו נרצה לפעול לפי הלמה שלנו בין אם נרוויח מכך משהו או לא. עצם תחושת השליחות ממלאת אותנו. אין זה אומר שלא מגיע לנו להרוויח מזה, נהפוכו, באנו לכאן כדי להרוויח מהתשוקות והתפיסות שלנו, אבל אם תניחי בצד לרגע את המשקל של הכסף תוכלי להתבונן באובייקטיביות על המקומות בהם את מתמלאת בתחושת סיפור ומשמעות בעשייה שלך. שתמצאי את הלמה שלנו תוכלי לבסס אותו לעשייה מרווחת לב וכיס.
  • אם הייתה לך אפשרות לתת הרצאת טד חד פעמית, על מה היא הייתה? זו אולי השאלה הכי אינטואיטיבית שיש, לכן, התשובה הראשונה שתעלה לך לראש היא הליבה של הלמה שלך.

איך לתכנן סביב הלמה שלך

היפ היפ הוריי! מצאת את הלמה שלך! מה עכשיו? איך את יכולה לקחת את הידיעה הזו ולמנף אותה הלאה לעשייה העסקית והאישית בחייך? 

ברמה המנטלית, אני ממליצה לקחת דף ולרשום את הלמה שלך בגדול ולתלות אותו במקום זמין שתראי אותו ביום יום והוא יזכיר לך את המהות שלך בימים בהם יש ספק. אפשר אפילו לקחת את זה צעד אחד יצירתי קדימה וליצור סביב הלמה שלך לוח חזון.

ברמה הפרקטית, בידקי באיזה אופן את רוצה לקיים את הלמה בחיים שלך. אם יש לך עסק קיים, זו הזדמנות לבדוק האם השירותים או המוצרים שאת מוכרת מחוברים בקו ישיר ללמה שלך? האם השיווק שלך מבטא את הלמה שלך? 

אם את מתחילה עסק חדש, זה הזמן לבחון אילו שירותים ומוצרים את רוצה לספק לעולם שימלאו אותך בתחושת משמעות וסיפוק ולמצוא את קהל היעד שזקוק לך ויתחבר אלייך. התחילי עם מטרה אחת שמתחברת ללמה שלך, על מנת להבטיח עבודה עקבית ותחושת הצלחה. המטרה יכולה להיות בניית שירות או מוצר חדש או לערוך מייקאובר למוצר קיים ולעצב אותו מחדש לפי הלמה שלך. 

זכרי שללמה אחד יכולים להיות מגוון עיסוקים, לכן אל תגבילי את עצמך לדבר אחד. לכי לפי החלק הילדי שבך, מה שאת אוהבת ונהנית לעשות. זה הזמן לרתום את החוזקות והיכולות שלך שיעזרו לך לבטא את הלמה שלך בעולם ולסייע לאנשים אחרים שזקוקים לך. המטרה היא בסופו של דבר ליהנות ממה שאת עושה.

הפוסט עזר לך? אפשר לשתף הלאה!

Picture of   שרון סער

שרון סער

מלווה עסקית, אשת תכנון מהלב. מתרגשת מלגרום לדברים לקרות! מומחית לזום אאוט ובנייה מחודשת, זיהוי פלונטרים ופתירתם. מאמינה שהסוד להצלחה עסקית טמון בניהול עצמי קשוב ורגיש שמחבר בין הלב לפרקטיקה.

הפוסט עזר לך?
אפשר לשתף הלאה!

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמה לניוזלטר

קבלו היישר למייל השראה בנושאי התפתחות אישית ועסקית, יצירתיות והקשבה ללב. אני שולחת הכי הרבה פעם בשבוע, הכי מעט פעם בחודש. ניתן להסיר את עצמך בכל עת. ​