תכנון כדרך להגשמה מאמר שלישי בסדרה – ירידה לרזולוציות בראי המחזוריות החודשית

הוריי! הגעת למאמר השלישי בסדרת המאמרים על תכנון כדרך להגשמה. זה אומר שכבר הכנת בסיס של עוגנים בתכנון השנתי שלך וגם שבחרת לך חלומות להתמקד בהם בתקופה הקרובה והפכת אותם לפרויקטים, פירקת ותיזמנת אותם. ועכשיו את מוכנה לשלב הבא בו נרד לרזולוציות של היום יום והוא התכנון חודשי.

להתחיל בקטן

תכנון חודשי נבנה ממש כמו תכנון שנתי, רק בקטן. כמו בתכנון השנתי את מתחילה מעוגנים, רק שבתכנון החודשי את מושכת עוגנים מהתכנון השנתי שרלוונטים לאותו החודש ומוסיפה עוגנים חודשיים של הכאן ועכשיו – פגישות, בדיקות, אירועים ולימודים – ממש כמו שראינו במאמר הראשון.

בדרך זו ניתנת לך תמונת מצב בסיסית ממנה את יכולה להמשיך לפרויקטים אליהם את צריכה להתייחס החודש ולהוסיף גם את מה שמתחשק לך לעשות בספונטניות. השקעה בתכנון החודשי יוצרת מצב בו כבר נבנה לך תכנון בסיסי מראש לכל שבוע, וכל שינוי שקורה מקבל התייחסות במבט מלמעלה שעוזר לך לראות מה אפשר להזיז ולאן. באופן אישי אני משתמשת בעיקר בתכנון החודשי בדיוק בגלל המבט מלמעלה וגם בגלל המחזוריות שמאפשרת לי לתכנן מדויק. כנשים יש לנו גם את החודש המחזורי שלנו, ותכנון לפיו יכול לעזור לך להתנהל באופן חכם וקשוב ליכולות והצרכים המשתנים שלך לאורך החודש.

תכנון חכם לביצוע קל

יש המון חוכמה קדומה בתכנון לפי הטבע. בתכנון השנתי אני מתייחסת לעונות השנה שמתחלפות כל רבעון ומשפיעות על ההלך הפנימי, ובתכנון החודשי אני מתייחסת למחזוריות הנשית שלי.

מחזוריות קיימת אצל כל אחת (וגם אחד). גם אצל מי שעברה את גיל הווסת וגם אצל מי שלא חווה ווסתות בחייה. אפשר לגלות את המחזוריות שלך דרך חקירה ומעקב אחרי מצב הרוח שלך וההיבטים הגופניים שמשתנים מיום ליום. אצלי זה התחיל במעקב אחרי מיגרנות שגילה לי שהן מגיעות באותו זמן בכל חודש וכך יכולתי להיערך אליהן בהתאם בהתנהלות העסקית והאישית שלי.

כשכתבתי את המאמר על המחזוריות הנשית וההשפעה שלה על ההתנהלות התייחסתי לארבעת שלבי המחזוריות ואיך בחירת משימות שמתאימות לזמני המחזוריות שלך יכולה להקל המון על ההתנהלות. 

לאחר שתקראי את המאמר על המחזוריות הנשית תוכלי לגשת לתכנון החודשי שלך בראיה שונה. כשאת מתכננת ומתנהלת לפי המחזוריות החודשית שלך את קשובה לעצמך ולגופך ומשתמשת במשאבים הטבעיים שלך שיכולים להניב לך פירות בקלות. כי זה לא רק להיערך לימים הקשוחים אלא גם להשתמש בימים האיכותיים שלך בתבונה. כך את הופכת להיות עקבית בעשיה שלך ובאופן טבעי פועלת בזרימה ואפילו נפרדת מדחיינות וגם תחושות אשמה ותסכול. 

אגב, הזמן הכי טוב לעשות זום אאוט, הערכת מצב ומחודשת ולתכנן הוא בזמן הווסת. דווקא בזמן בו את מתרוקנת, מתפנה מקום לראות את הדברים מזוית אחרת ולתכנן את המשך הדרך.

מארז תכנון מעוצב של 12 חודשים להורדה מחכה לך כאן

איך נראה השבוע שלך 

אם התכנון החודשי נגזר מהתכנון השנתי אז כמובן שהתכנון השבועי נגזר מהתכנון החודשי. לכן זה חשוב להשקיע בתכנון החודש שלך כי כל דבר שיזוז, ישנה את השבוע שאחריו. כשאת ניגשת לתכנן את השבוע שלך את ניגשת לבחור איך החיים שלך יראו. אמנם התכנון השנתי דואג לתמונה הגדולה ולעתיד, אבל בסופו של דבר החיים קורים כאן וההתפתחות שלך מתרחשת עכשיו. 

אם את מתעוררת בשש בבוקר או בתשע בבוקר, אם את הולכת לישון אחרי שהיית צמודה למסך באחת בלילה או אחרי שקראת ספר בעשר בלילה. אם את אוכלת ארוחת בוקר או שוכחת לאכול עד שאת כבר גוועת ברעב. בין כל המשימות הנגזרות מהפרויקטים, נכנסים גם ההרגלים היומיים יחד עם הדפוסים שלך והם אלה שבונים ומכריעים את ההתנהלות שלך לאורך השבוע. 

הרשת מלאה במידע על הרגלים וניהול זמן ואיך לבנות אותם ולו"ז מנצח.

הגישה שלי היא מעט אחרת. אני קודם כל לא חושבת שיש תחרות כלשהי שאנחנו צריכות לנצח בה, אלא יש את החיים שאנחנו רוצות לחיות אותם בחיבור הכי עמוק שיש.

ואלה שלושת הדרכים העיקריות דרכן אני דואגת שזה יקרה והתכנון שלי יהיה מסונכרן עם הלב:

  1. לא קופי פייסט. אני לא דורשת מהגוף ומהנשמה שלי לעשות את אותו הדבר כל יום. אם תשימי לב, רוב המידע על הרגלים נכתב ע"י גברים ונועד עבור גברים שהמחזוריות שלהם נמשכת 24 שעות. כבר דיברנו על המחזוריות הנשית וההשפעה שלה על הבחירות היומיומיות וכל יום מביא איתו צרכים אחרים ויכולות שונות. הקשבה לצרכים וליכולות תאפשר לך לתכנן את השבוע בדרך נבונה ואפקטיבית. זה לא אומר שאי אפשר להטמיע הרגל יומי, אלא שצריך קשיבות לצרכים ופעילויות שתומכות בך. 
  1. עזבי את ההרגל, התייחסי לזמן. ההתייחסות להרגל כאל פעולה שצריך להחליף באחרת יכולה להפיל בדרך להטמעה שלו. במקום להתייחס לפעולה כהרגל אני ממליצה להתייחס למשבצת הזמן כהרגל. כך למשל יש לך כל יום משבצת של חצי שעה לשיווק. מה תעשי בחצי שעה הזו? זה יכול להשתנות בהתאם לפרויקטים שאת עובדת עליהם, לחשק ולמצב הרוח שלך. או למשל שתהיה לך כל יום שעה עבור עצמך להעשרה עצמית. זה יכול להיות חוג או משהו שמשתנה משבוע לשבוע. מה שחשוב הוא הקשיבות וההתאמה האישית לשינויים שבך שיאפשרו לך לצמוח ולהתפתח בזכות ההרגלים שלך, ושלא תרגישי "חייבת" לעשות כי לא נעים לך לא לעשות. אם זה לא בא מהלב אל תעשי, פשוט תשני.
  1. תבחרי קצת אחרת כל יום. מודעות היא שם המשחק בתכנון שבועי בהיר ומהנה. אם יש הרגל מחשבתי, התנהגותי, פיזי, שאת רוצה להיפרד ממנו, מעבר להחלפת הרגל אחד באחר, תבדקי איך ההרגל הזה תורם לך? מה המקום שהוא ממלא בחייך? 

עם כמה שזה מעצבן, אין הרגל שלא תורם לנו במשהו. בין אם זו אכילה לילית או גלילה אינסופית במרחבי המדיה או פיזור במשימות (כן, גם חוסר מיקוד יכול להפוך להרגל), לכולם יש תועלת.

ברגע שתביני למה את בוחרת בו שוב ושוב, תהיה לך יותר קבלה וחמלה כלפי עצמך כי כשתבחרי בו בפעם הבאה תביני את החשיבות שלו, וגם יהיה לך יותר פשוט להיפרד ממנו ולהחליף אותו בפעולה אחרת שממלאת את אותו תפקיד רגשי.

אם למשל הגלילה בפייסבוק ממלאת לך את הצורך בניתוק (על אף שבפועל היא מעמיסה על המוח שלך בסטרס), בדקי ממה את רוצה להתנתק? החיבור לאותו דבר ממנו את רוצה להתנתק דווקא יאפשר לך לשחרר אותו יותר בקלות ולא תצטרכי להמשיך לברוח. אם זה ממקום של ניקוי ראש, בחרי משהו שיזין וימלא אותך ולא משהו שירוקן אותך.

מטרתם של הרגלים מזיקים היא להשאיר אותנו באזור הנוחות, בעיסוק באגו ובהישרדות. הניסיון לשנות אותם בלי לעצור ולחקור את המקור והמהות שלהם, הרבה פעמים יוביל לרגרסיה ומשם לאכזבה עצמית ויאוש. תפגשי את ההרגלים שלך בקבלה, זכרי שאת יצרת אותם מסיבה מסוימת ולכן את יכולה גם לשנות אותם.

יאללה לתכנן

הגיע הזמן לתכנן את החודש הקרוב בשילוב כל מה שלמדת – עוגנים, פרויקטים ומשימות, יחד עם הסתכלות רחבה על ההתנהלות שלך, מה את רוצה לשנות.

לשם כך הכנתי לך מדריך שיעזור לך בתכנון ואפשר להוריד אותו כאן >> מדריך לתכנון חודשי.

בנוסף מחכה לך מארז תכנון חודשי של 12 חודשים עם סרטון ודפי הכוונה לשיקוף ותכנון מהלב לפרקטיקה. בואי לראות >> מארז תכנון חודשי.

הפוסט עזר לך? אפשר לשתף הלאה!

תמונה של   שרון סער

שרון סער

מלווה עסקית, אשת תכנון מהלב. מתרגשת מלגרום לדברים לקרות! מומחית לזום אאוט ובנייה מחודשת, זיהוי פלונטרים ופתירתם. מאמינה שהסוד להצלחה עסקית טמון בניהול עצמי קשוב ורגיש שמחבר בין הלב לפרקטיקה.

הפוסט עזר לך?
אפשר לשתף הלאה!

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמה לניוזלטר

קבלו היישר למייל השראה בנושאי התפתחות אישית ועסקית, יצירתיות והקשבה ללב. אני שולחת הכי הרבה פעם בשבוע, הכי מעט פעם בחודש. ניתן להסיר את עצמך בכל עת. ​