איך לנהל תוכן שיווקי עם הפרעת קשב

כשהמוח שלך מלא ברעיונות אבל אף פוסט לא יוצא לאור

האם גם את מוצאת את עצמך עם 27 רעיונות לפוסטים ברשימות המטלות, אבל שום דבר לא מגיע לכדי פרסום? מרגישה שהיצירתיות שלך היא גם הברכה הגדולה ביותר וגם הקללה הכי מתסכלת במסע השיווקי שלך?

אם כן – את לא לבד. יותר מ-60% מהיזמיות והעצמאיות שאני פוגשת אני מזהה כ"מלקטות רעיונות" – נשים עם יצירתיות גבוהה שמוחן רץ במהירות מסחררת ומייצר רעיונות בקצב שקשה לעקוב אחריו. רבות מהן מתמודדות עם הפרעת קשב (מאובחנת או לא) שמתבטאת בשיווק בצורה מאוד ספציפית.

האתגר הכפול: יצירתיות עשירה וניהול דל

כבעלת עסק עם הפרעת קשב, פוסט טראומה מורכבת ועוד מיני הפרעות, הייתי מוצאת את עצמי הרבה עם:

  1. מבול רעיונות ללא מימוש – היו לי על מאות רעיונות לתוכן שיווקי, אבל רק מעטים מהם (אם בכלל) יוצאים לפועל.
  2. פרויקטים חצי-גמורים – היו לי עשרות טיוטות, פתקים וקבצים פתוחים במחשב שהתחלתי בהתלהבות אך לא השלמתי.
  3. תחושת הצפה – המחשבה על ניהול מערך גרמה לי לחרדה כי לא רציתי להכניס את עצמי לתבנית שתשתק לי את היצירתיות.
  4. דחיינות משתקת – דחיינות של יצירת תוכן כי לא ידעתי איפה להתחיל ובמה להתמקד.
  5. בזבוז זמן – השקעתי המון זמן ב"התארגנות" שוב ושוב במקום ביצירת תוכן.

מזדהה איתי? קורה לך גם?

הפרדוקס הגדול הוא שדווקא היצירתיות והאינטליגנציה שלנו – המאפיינים שאמורים להפוך אותך ואותי למשווקות מצוינות – הם אלו שמקשים עלינו לנהל מערך תוכן עקבי.

ואז פיתחתי את שיטת הליקוט

עם הפרעת קשב, פוסט טראומה, מיגרנות וחיים לא צפויים, הבנתי שאני צריכה ללמוד איך אני לוקחת את כל הרעיונות שלי ומארגנת אותם בצורה שתביא לקהל פלואו וחיבור בשיח איתי, ועבורי סדר ועקביות בשיווק.

להתיישב פעם בשבוע ולחשוב מה לכתוב לא עבד לי. אבל להתיישב פעם בשבוע עם מה שליקטתי בדרך ולארגן את זה כן.

פיתחתי שיטה שמשלבת את האנרגיה היוצרת הנקבית שצריכה את הזמן בהיה, את השיעמום, את שטיפת הכלים או המקלחת כדי להגיע לרעיון המבריק, יחד עם האנרגיה הזכרית שלוקחת את הביטוי הזה ומארגנת אותו למשהו יציב, בטוח ועקבי.

המפתח בשיטה הוא שהיא לא נלחמת באופן שבו המוח שלך עובד, אלא הופכת אותו ליתרון.

הנה 3 העקרונות המרכזיים של השיטה:

1. ללקט במקום להמציא – במקום להתחיל מול דף ריק, השיטה מלמדת אותך לאסוף באופן שיטתי רעיונות שכבר עלו במוח שלך, לתעד אותם, ולהשתמש בהם בזמן הנכון.

2. פירוק במקום יצירה מאפס – במקום לחשוב על כל פוסט כיצירה חדשה, ללמוד איך לפרק רעיון אחד ל-4 סוגי תוכן שונים במינימום מאמץ.

3. מבנה במקום כאוס – במקום לצמצם את החשיבה שלי לתבנית יצרתי מערכת מובנית שעובדת עם המוח שלי ולא נגדו, ומאפשרת להפוך רעיונות מעורפלים לתוכן מוחשי.

באופן אישי נדהמתי מכמה היצירתיות שלי והחשק שלי ליצור עלו בזכות שיטת הליקוט. לפני כן הייתי מורחת את הזמן ומוציאה פוסטים על הדרך בחצי אפיה. עכשיו. יש לי תכנית תוכן לחודשים קדימה ובמקביל עולים לי עוד ועוד רעיונות שיוצאים החוצה ולא מתפספסים.

מה הצעד הבא?

אם את מזהה את עצמך בתיאורים ואת מבינה על מה אני מדברת, הגיע הזמן להפסיק להילחם במוח שלך ולהתחיל לעבוד איתו ולהוציא את היצירתיות והחוכמה שלך לעולם ולא פחות חשוב מזה – להיות עקבית בעסק שלך ולספק לקהל שלך תחושת אמון וביטחון בך.

אני מזמינה אותך לסדנת "שיטת הליקוט: מרעיונות מפוזרים לשיווק מסודר"

בסדנה תקבלי:

  • מערכת שלמה לניהול רעיונות בהתאמה אישית למוח שלך
  • כלים פרקטיים לתפיסת רעיונות "בזמן אמת" לפני שהם נעלמים
  • תבניות מוכנות לגאנט תוכן שמותאם להפרעות קשב
  • קהילה תומכת של נשים שמתמודדות עם אותם אתגרים

לפרטים והרשמה לחצי כאן

הפוסט עזר לך? אפשר לשתף הלאה!

תמונה של   שרון סער

שרון סער

מלווה עסקית, אשת תכנון מהלב. מתרגשת מלגרום לדברים לקרות! מומחית לזום אאוט ובנייה מחודשת, זיהוי פלונטרים ופתירתם. מאמינה שהסוד להצלחה עסקית טמון בניהול עצמי קשוב ורגיש שמחבר בין הלב לפרקטיקה.

המאמר עזר לך?
אפשר לשתף הלאה!

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך

הכוח המניע מבפנים: על החשיבות של מוטיבציה פנימית

יש פרסומת שעוברת לי בפיד באינסטגרם כל הזמן, ללמוד לשחות בשיטת TI. ובכל פעם שאני רואה את הפרסומת הזו בא לי להגיד להם – הדרך שלכם מקולקלת. הפרסומת מנסה לשכנע אותי ללמוד לשחות דרך נגיעה בנקודות כאב בצורה לא מועילה: להיות חטובה ולרדת במשקל אלה דברים שחשובים לרבים מאיתנו במידה

לקריאה »

עיקרון המילימטרים בטבע: המפתח להתמודדות עם דחיינות והשגת הצלחה עקבית

לפני כמה שנים החלטתי שאני מקימה גינת פרחים מפוארת. כל בוקר עמדתי מול הגינה, בתקווה לראות שיחים משגשגים וצבעוניים ולא את גודל השתיל הקטן שהגיע במיכל מעדן חלב מהמשתלה.  בציפיה לפאר שיגיע, קיבלתי תזכורת חשובה שנשכחת מאיתנו ביום יום ההישגי והמלחיץ שלנו:  צמחים לא צומחים בקפיצות דרמטיות. הם מתפתחים במילימטרים

לקריאה »

איך הרגישות הגבוהה שלך חוסמת את צמיחת העסק – והדרך לשחרר את החסם ולהפוך את הרגישות למתנה

"זה מרגיש כאילו הכל נוגע בי כל הזמן, אבל לא בליטוף אלא כמו מישהו שדופק לי על הכתף שוב ושוב ושוב." ככה אמרתי למטפל שלי כששאל אותי על הרגישות הגבוהה שלי. הוא אמר שרגישות גבוהה זה דבר טוב, אבל ברגע שהכל הופך למציף זה השלב שהרגישות הגבוהה הופכת לרגישות יתר.

לקריאה »

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמה לניוזלטר

רוצה לקבל היישר למייל כלים שיעזרו לך להתנהל חכם, קשוב ללב ואפקטיבי יותר בעסק? אני שולחת הכי הרבה פעם בשבוע, הכי מעט פעם בחודש. ניתן להסיר את עצמך בכל עת.